Nappali foglalkoztató

Munkánk középpontjában a foglalkozásterápia (kézművesség, pl. képeslapkészítés, kollázs, makramé stb.), a gyógytorna és a gyakorlati képességek fejlesztését célzó oktatás állnak (kreativitás, tanulási-, verbális-, manuális-, pszicho-szenzoriális, logikai, szociális és mindennapi képességek). Ezeket a tevékenységeket nappali foglalkoztatónkban folytatjuk. Az idejáró fiatalok megélhetik azt az örömet, amelyet az elfogadás, szeretet, tisztelet és kitüntetett figyelem ad nekik. Emellett lehetőségük nyílik arra, hogy hasznossá tegyék magukat, örvendjenek kezük munkájának és fejlődjék az önbecsülésük. A fazekasműhely a foglalkozásterápia lehetőségeinek kibővítése. Az agyag jól szolgálja ezt a célt. Természetes és ártalmas hatásoktól mentes; puha, nyugtató tapintású és színű; elősegíti a finom kézmozgások és az összpontosítás fejlődését; valódi sikerélményt ad. Mivel az eredmény kézzelfogható már az első elkészített darabnál – egyúttal fejleszti önbecsülésüket.

   
   Hetente egy alkalommal táncterapeuta foglalkozik a fiatalokkal. Ő segít a különböző rezvényekre felkészülni táncos-zenés műsorral.  

    Önkéntes énektanárnőnk új énekeket tanít, illetve a különböző bemutatkozási alkalmakkor gitárral kíséri a fiatalok előadását.     A foglalkoztató központ védett környezetet biztosít a fiataloknak. Emellett igen fontos a társadalom felé való nyitottság mind a sérülteknek, mind a társadalom egészséges hozzáállásának, a sérültek elfogadásának elősegítéséért. Ezt a célt szolgálják az évente  szervezett  nyílt napok, ahol a fiatalok munkáit állítjuk ki, ugyanakkor művészi műsorral is jelentkezünk. Minden évben a Polgármesteri Hivatal megszervezi a „Vásárhelyi Napok”-at, amelyeken mi is részt veszünk.